• A-tým - preview

Poprvé v tomto roce doma. Sigma hostí Hradec Králové

  • 16. 2. 2024

V prvním domácím utkání kalendářního roku 2024 přivítají fotbalisté Sigmy na Andrově stadionu Hradec Králové. Cíl je jednoznačný – získat tři body a napravit pošramocenou reputaci po nepovedeném vstupu do jara v Liberci. Reparát se Hanáci pokusí složit v sobotu od 15 hodin! Přijďte je podpořit přímo z tribuny!

Sigma první mistrovské utkání jarní části FORTUNA:LIGY nezvládla, když před týdnem prohrála v Liberci 0:2.

Oproti Liberci musíme zlepšit v podstatě všechno. Vyhodnotili jsme si to, pevně věříme, že už je ten zápas za námi a že to bude facka, která nám pomůže. Naším cílem je zaměřit se především na vlastní výkon. Víme, že se musíme zlepšit, být dynamičtější a celkově se vyladit mnohem lépe,“ řekl asistent trenéra Jílka Jiří Saňák.

Ani hradečtí Votroci na úvod jara nebodovali naplno. Proti Bohemians jim nestačilo ani dvoubrankové vedení. Klokani dvěma góly Shejbala v závěru dovedli zápas do remízy 2:2.

Před utkáním na Andrově stadionu je Hradec v tabulce jedenáctý, Sigmě patří pátá pozice.

Během zimní přestávky se toho příliš mnoho v hradeckém týmu nezměnilo. Ondřej Ševčík, odchovanec Sigmy, přestoupil do Prostějova, opačným směrem zamířil Karel Spáčil. Dalšími novými tvářemi týmu jsou Daniel Kaštánek (ze Sparty) a Milan Knobloch (ze Zlatých Moravců).

V kádru mužstva trenéra Václava Kotala jsou zkušení veteráni jako Václav Pilař, Ladislav Krejčí nebo Jakub Rada. Jedinými zahraničními hráči jsou slovenští záložníci Samuel Dancák a Lukáš Čmelík, který ovšem zápas se Sigmou zmešká kvůli trestu za žluté karty.

Nejlepším střelcem týmu je čtyřgólový Daniel Horák. Na podzim byl jedničkou hradeckého celku Pavol Bajza, ten však byl ve druhé polovině ledna přeřazen do rezervního týmu. Minulý týden proti Bohemians si tak odbyl svůj první ligový start třiadvacetiletý Adam Zadražil. Dojít může na souboj bratří Julišů. V kádru Hradce figuruje Petr Juliš, mladší bratr nejlepšího olomouckého střelce Lukáše.

Jejich největší síla je v organizaci hry, v soubojovosti a v agresivitě. Mají tam samozřejmě osobnosti jako Pilař, Krejčí nebo Vašulín, to každý ví. Nechci ale vyjmenovávat jednotlivce. Prezentují se především týmovým pojetím,“ uvedl Saňák.

S Hradcem Králové se Sigma utkala v lednu na Tipsport Malta Cupu a byla z toho remíza 1:1, když za Votroky se prosadil Hais, po změně stran srovnal Fortelný.

V přípravném zápase na Maltě, který jsme s Hradcem proti sobě sehráli, nastoupily dost odlišné sestavy než v prvních ligových zápasech. Na druhou stranu z každého zápasu po určitým trenérem se dá vyčíst rukopis. Nemyslím si ale, že bychom z toho mohli nějak zásadně vycházet,“ míní Saňák.

Podzimní vzájemný duel v hradecké Malšovické areně vyhrála Sigma 3:1. Na gól Krejčího odpověděli Zmrzlý, Vodháněl a zmiňovaný Lukáš Juliš.

Sobotní utkání bude jubilejním třicátým střetem Sigmy s Hradcem v české lize. Z dosavadních 29 dokázali 14x zvítězit Hanáci, zatímco Východočeši se radovali z tříbodového zisku 8x a 7 zápasů skončilo nerozhodně. Nejlepším střelcem vzájemných utkání je Radek Onderka, který do sítě Votroků skóroval čtyřikrát.

Zápas mezi Sigmou a Hradcem bude řídit Dalibor Černý společně s asistenty Janem Patákem a Janem Hurychem, čtvrtým arbitrem bude Filip Kotala. U videa budou Ondřej Berka a Matěj Vlček.

FANZÓNA

Pro děti i rodiče bude připravena fotbalová DĚTI DĚTEM střelnice, kde si mohou vyzkoušet svoji přesnost a získat nějakou sladkou odměnu.

U střelnice se potkáte s osobnostmi DĚTI DĚTEM. Kromě Rostislava Vaňka, který je v čele iniciativy, budou přítomni i bývalý brankář Sigmy Martin Blaha a Vanda Vacínová z Resortu Sobotín, který je partnerem zápasu proti Hradci Králové.

A právě ve Fanzóně u střelnice budou tentokrát vybráni tři účastníci poločasové soutěže. O co budeme o přestávce kopat? Hlavní cenou bude voucher na dvě noci v Resortu Sobotín v hodnotě 11 tisíc korun, druhý v pořadí získá voucher na jednu noc, třetí voucher na služby v resortu v hodnotě 2 tisíc korun. Dále obdrží ceny ze sigmáckého Fanshopu a speciální kolekci litovelského sládka od našeho partnera Pivovaru Litovel.

Fanzónou vás bude provádět moderátor Štěpán z Rádia Haná s dobrou muzikou. Chybět nebude ani soutěž o poukázky do Galerie Šantovka v hodnotě 500, 1000 a 1500 korun.

Samozřejmostí našich Fanzón je i dobré občerstvení. Kromě tradičních klobásek na grillu a párků si můžete dát vynikající hamburgery z Bistra No., dobrou kávu od Kofi Kofi, nebo horký nápoj. Ve Fanzóně se potkáte i s maskotem Sigmundem.



Další články