• A-tým - ohlas

Stoppen po Teplicích: První poločas byl ustrašený. V oslabení už to bylo složité

  • 21. 2. 2024

Podruhé v sezóně se Tadeáš Stoppen postavil mezi tři tyče v utkání FORTUNA:LIGY, poprvé však v základu. „Byl jsem při tom, když se Matúš zranil. Počítal jsem s tím, že v Teplicích budu v bráně,“ řekl mladý gólman. Zatímco v sobotu proti Hradci neinkasoval, v Teplicích musel míč lovit dvakrát ze sítě.

Po zranění Matúše Macíka jsi do toho vlétl už v sobotu o poločase proti Hradci, dnes v základu.

Byl to pro mě druhý start v sezóně, první od začátku. Byl jsem při tom, když se Matúš zranil, takže jsem počítal s touhle možností, tedy že v Teplicích nastoupím. Byl to těžký zápas. Teplice mají nepříjemné standardní situace, zahrávají je dobře, mají vysoké hráče, blokují nás. Těžko se do toho gólmanovi dostává. Dostali jsme dva gól a žádný jsme nedali, takže jsme prohráli.

Z pohledu gólmana to musel být těžký zápas. Bylo tam hodně nebezpečných situací.

Bylo, ale nebylo tam moc extra zákroků. Měl jsem hodně míč na noze a hrál nohou. Před bránu šlo hodně centrů, střel tolik nebylo. Dostal jsem dva góly, takže to asi nebyl extra skvělý výkon ode mě.

Bereš to jako příležitost ukázat se?

Jsem rád za každý start, protože to člověka nějak zviditelňuje a dostává do povědomí. Co se týče Matúše, uvidíme, jak to s ním bude vypadat. Nějaké indicie směrem k dalšímu zápasu nemám.

Proč jste dnes opět nebodovali a nedali ani gól?

První poločas byl trošku ustrašený z naší strany. Když se nám povedlo dostat míč na útočníky, tak se nám míč nepodařilo udržet a vytvořit si stálejší tlak na jejich půlce. Navíc jsme dostali gól a do kabin se šlo za nepříjemného stavu. Ve druhé půlce byla vidět změna co se týče pracovitosti, byli jsme, minimálně, vyrovnaným soupeřem. Bohužel to rozhodla červená karta. Ještě jsem situaci neviděl, ale asi na ní budu mít taky nějaká podíl.

Podcenili jste napadání Teplic?

Byli jsme na naší polovině v přesile, možná čtyři na dva. Byla to situace, ze které se dalo vyjet konstruktivně. Ještě jsem to ale neviděl, je třeba se z toho poučit.

Další články