• Mládež

Šestnáctka remizovala v Řepčíně se Spartou

  • 26. 2. 2024

Šestnáctka v neděli hrála poslední zápas v rámci Memoriálu Vlastislava Marečka, v Řepčíně hostila mladé Sparťany. Hosté šli do vedení už v 5. minutě, Sigma srovnala za dvě minuty Ondrou Greplem a stav 1:1 už se do konce zápasu nezměnil.

Oba týmy začaly aktivní hrou, Sparta měla v úvodní čtvrthodině míč více na svých kopačkách a v 5. minutě šla po zisku míče ve středu pole, kolmici mezi stopery a následném zakončení do vedení 1:0. Hanáci dokázali srovnat hned za dvě minuty. Centr ze standardky ze strany vrátil po odvrácení Sparty na zadní tyč Skácel a Ondřej Grepl hlavou vyrovnal na 1:1. Ve zbytku poločasu měla Sigma mírně navrch, zatlačila hosty, ale už se nedařilo dostat akci do finálního prostoru či zakončení, poločas tak skončil 1:1.

Ve druhé části šla hra kvalitou dolů, pokud jde o kombinaci a přesnost. Naopak zápas nabral na tempu, hrálo se nahoru-dolů, a v závěru toho měly oba celky opravdu dost. Šance se urodily, ale ani domácí Vaněk, ani hráči Sparty své průniky ze strany nezakončili. Oba celky se tak rozešly smírně.

Šestnáctka v rámci letošního Memoriálu skončila už ve skupině, mezi finálovou čtverku pronikla pražská Sparta. V dalším přípravném utkání hraje Sigma příští týden v sobotu proti Hradci Králové svoji generálku na jarní start soutěže.


Hodnocení trenéra Michala Kováře:
Se Spartou jsou to vždy velmi kvalitní zápasy, oba celky se vybičují k dobrým výkonům, nejinak tomu bylo i v tomto duelu. První půle byla z naší strany kvalitní na všech postech, poctivě jsme bránili, vyráželi k brejkům, chyběla jen lepší finální fáze. Určitě bylo dobré, že jsme v úvodním tlaku Sparty dokázali rychle vyrovnat V závěru jsme je zatlačili, ale nebyli jsme gólově efektivní. Ve druhé půli hra trochu upadla, hosté měli možná trochu více míč, ale celkově tomu určitě slušela remíza.“


SK Sigma Olomouc U16 – AC Sparta Praha U16 1:1 (1:1)

Branka Sigmy: 7. Grepl.

Sestava Sigmy: Křivánek – Sandr, Pavlištík, Vyroubal, Chytil – Pazdera (46. Liďák), Skácel (50. Chvilíček), Kaštyl, Hilbert, Pšenica (70. Vaněk) – Grepl (70. Látal). Trenér: Michal Kovář.

Další články