• B-tým - ohlas

Kluci zaslouží absolutorium, vydali ze sebe všechno, těšilo po Jihlavě trenéra Janotku

  • 4. 3. 2024

Krásný dárek k dnešním 42. narozeninám dostal od svých svěřenců trenér Tomáš Janotka. B-tým zvítězil nad Jihlavou v prvním jarním utkání vysoko 3:0 po velmi přesvědčivém výkonu. „Kluci si zaslouží absolutorium, vydali ze sebe všechno a předvedli dostatečnou fotbalovou kvalitu,“ těšilo po utkání Janotku.

Nad Jihlavou jste vyhráli jednoznačně 3:0 po velmi dominantním výkonu. Jak zápas hodnotíte?

Zaslouženě jsme vyhráli, kluci tam nechali úplně všechno, nechali tam srdce. Byli skvělí od první do poslední minuty, jestli si vybavuji, Jihlava neměla jedinou brankovou příležitost, až v závěru si Digi sáhl na míč. Kluci zápas neskutečně odmakali.“

Zápas to nebyl jednoduchý, co jsme viděli, Jihlava má svoji hru založenou na fotbalovosti. Má velmi dobře složený tým. Dnes jsme ji předčili ve všech parametrech, včetně brankových příležitostí. Z tohohle pohledu jsme maximálně spokojení.“

Kluci zaslouží absolutorium, protože se vydali a předvedli dostatečnou fotbalovou kvalitu. Sestava se teprve včera poprvé potkala na tréninku, měli jsme trochu otazníky, jakým způsobem nám to bude ladit. Musím říct, že spolu skvěle komunikovali, byli organizovaní, pomáhali si z hlediska defenzivy, pracovali výborně. Více a více se sehrávali.“

Jsme maximálně spokojení s výsledkem i výkonem, body jsou pro nás hodně cenné, vnímali jsme, jak soupeři v naší části tabulky o víkendu hráli. Pro nás je to proti kvalitnímu soupeři z horních pater tabulky skvělá pomoc.

Zmínil jste, že sestava se na tréninku poprvé viděla až včera. Je to hodně obtížné, připravovat takto tým?

Vnímali jsme, že tato sestava je extrémně silná. Hráči, kteří do zápasu šli, měli obrovskou kvalitu. Chtěli jsme, aby do něj každý přenesl to nejlepší ze sebe, a prosadil se díky individuální kvalitě.

Hráči jako Štěpa Langer a Spáča do toho hned naskočí, nějaké automatismy s ostatními kluky už mají z předchozího období. Co se týče afrických hráčů, je to o nějaké komunikaci. Musíme věnovat větší pozornost detailům a tomu, co chceme hrát v ofenzivě i defenzivě. Kluci jsou ale vnímaví, s tímhle není problém, je to jen otázka realizace na hřišti.

Kluci vám dali nejhezčí dárek k narozeninám. Koupil jste už něco do kabiny?

Občerstvení jsem si nechal až na další dny, protože když člověk něco koupí před zápasem, tak to nedopadá dobře. Nechtěl jsem, aby tady byla smutná atmosféra. Myslím, že v průběhu týdne nám to bude chutnat výrazně víc. Kluci budou po zásluze odměněni, toho se nebojím. Určitě koupím tak, ať to má úroveň.

Vypadalo to, jako byste ani za sebou neměli přestávku. Čím to, že jste do jara vstoupili tak dobře?

Myslím, že zvítězilo obrovské odhodlání, nasazení a chuť zápas zvládnout. Viděl jsem od začátku, jak kluci žili. To bylo hlavní memento utkání. Není to o tom, že by přestávka byla dlouhá, viděl jsem tam natěšení, nabuzení, proto byl herní projev takový. Je jasné, že nemáme ještě vyhráno, prostor pro zlepšení tady je. V sobotu nás čeká další, nesmírně těžký zápas s Prostějovem.

Další články