• Mládež

Sigma obdržela pro rok 2024 nejvyšší status Klubové akademie

  • 7. 3. 2024

V uplynulých dnech Sigma zakončila licenční řízení, přidělující statuty mládeže pro rok 2024. Sigmě byla udělena nejvyšší licence, tedy Klubová akademie 1.

Jsme velice rádi, že v rámci České republiky patříme pořád mezi mládežnickou špičku. Je to ocenění naší dlouhodobě kvalitní práce s mládeží, stejně jako pozornosti, kterou celý klub výchově mladých a talentovaných fotbalistů věnuje,“ řekl šéftrenér mládeže Sigmy Augustin Chromý.

Kromě Sigmy obdrželo nejvyšší status ještě dalších devět klubů.

Hráči jsou pod dohledem špičkových trenérů, kteří jsou držiteli potřebných licencí. V tomto směru máme dobré obsazení. Sigma má i dobré počty hráčů, nabízí jim kvalitní materiální i technické zabezpečení,“ pokračoval.

Jedna z věcí, která nás pořád trochu pálí, je dobudování kabin v Řepčíně. Je to dlouhodobý úkol, na jehož splnění už pracujeme. Cílem je, abychom pro kluky ještě více zlepšili podmínky a dobudovali areál v Řepčíně,“ řekl dále Chromý.

Musíme nadále pracovat. Ve fotbale jsou úspěchy důležité, nesmíme však usnout na vavřínech. Naopak, naše úspěchy nás musí nakopnout k další práci. Každou sezónu začínáme od začátku, konkurence je velká a my musíme pořád obhajovat pozice,“ zakončil Augustin Chromý.

Další články