• A-tým

Pospíšil: Zápasy proti Baníku jsou vždy speciální. V Ostravě chceme uspět

  • 8. 3. 2024

Martin Pospíšil si vůbec poprvé zahraje na Městském stadionu ve Vítkovicích. V sobotu od 18. hodiny na něm Sigma bude čelit domácímu Baníku. Zkušený středopolař Pospíšil věří, že se Hanákům podaří najít recept na ukončení nepříznivé jarní série.

Jsi odchovancem Sigmy, jak vnímáš rivalitu s Baníkem?

Pro nás odchovance to je takový větší zápas, je to moravské derby. Nejen pro nás hráče, určitě i pro fanoušky je ta rivalita větší. Přece jen, když se hraje doma proti Baníku tak víme, že přijde hodně diváků. Určitě je tento zápas o něco víc speciální.

Zápasy proti Baníku provází vždy výborná atmosféra, hráčům se v ní hraje určitě lépe. Nehrozí, žeb byste jí podlehli?

To si nemyslím. Pro mě osobně to bude vůbec první zápas v Ostravě na stadionu ve Vítkovicích. Moc se na to těším, bude tam dobrá atmosféra, to by nás mělo jen vybičovat k lepšímu výkonu. Vůbec se nebojím, že bychom se v Ostravě něčeho zalekli. My tam jedeme uspět a budeme chtít zápas vyhrát.

Trenér Saňák říkal, že proti Bohemians viděl v mužstvu větší energii. Je tohle recept i na Baník?

Jedině takhle můžeme uspět. Energie je základ, v prvních zápasech jsme ji moc neměli. Zápas proti Bohemians naznačil, na čem můžeme stavět. Když na to navážeme, tak můžeme uspět i na Baníku.

Baníku budou chybět dva útočníci, může to hrát roli?

Určitě může, my se na tohle ale speciálně nezaměřujeme. Soustředíme se na sebe a naši hru. Jestli Baníku někdo chybí? To si musí vyřešit oni. My musíme najít recept na to, jak v sobotu na Baníku uspět.

Další články