• A-tým - ohlas

Juliš: Jsme rádi, že jsme vyhráli, získali jsme sebevědomí do dalších zápasů

  • 9. 3. 2024

Dvěma góly táhl Lukáš Juliš Sigmu k vítězství v utkání na Baníku, obě své trefy zaznamenal v první půli. „Gól jsem potřeboval, jako sůl. Hlavně jsem ale rád, že jsme konečně vyhráli, snad jsme získali sebevědomí do dalších zápasů,“ řekl šťastný střelec.

První gól, to byla hraniční situace. Hlídal sis to?

Já jsem si to nepohlídal, ani nevím, jak to vypadalo v televizi. Moc jsem se ani neradoval, bylo hrobové ticho, takže jsem nevěděl, co se děje. Pomalu jsem nevěřil, že ještě někdy můžu dát gól, naštěstí jsem dnes dal dva, jsem za to moc rád.

Čekalo se, že to z tebe spadne a radost budeš mít větší.

Tak, spadlo to ze mě. Už jsem to potřeboval, jako sůl. Už to bylo pět zápasů na jaře bez gólu, hlavně jsem rád ale, že jsme vyhráli.

Byla to nacvičená akce?

Máme to nacvičené, ale půl roku se nám to nepovedlo, takže jsem rád, že se nám to konečně povedlo. Potřebovali jsme to nastartovat, konečně už vyhrát a uklidnit tu situaci kolem nás.

Baníku se doma moc nedaří, věřili jste si o to víc?

Vidíte, že každý může hrát s každým. Sparta, Slavia a Plzeň, to jsou týmy, které utekly všem. Ale vidíte dnes, že třeba Jablonec vyhrál na Slovácku. Ono se to mezi sebou motá, věděli jsme, jak hrály týmy za námi, jsme moc rádi, že jsme dneska vyhráli a přetočili to na druhou stranu. Snad jsme získali sebevědomí a budeme si více věřit a dál bodovat, jsou před námi čtyři důležitá kola.

Baník hrál bez rychlých a důrazných útočníků, má problémy s hraním do plné obrany. Soustředili jste se o to víc na agresivní defenzivu?

Přišlo mi, že první dvacet minut Baník moc problémy neměl, hrál výborně, pak jsme ho ale zmrazili vedoucím gólem. Bavil jsem se o tom s Davidem Lischkou, že hrají výborné zápasy, ale nejsou schopni je dotlačit. Nehleděli jsme na ně, snažili jsme se hlavně tady vyhrát.

K penaltě si první šel stoupnout Filip Zorvan.

Říkal, že ze mě chtěl shodí tlak, abych byl klidný. Čekal, že na něho hráči Baníku budou nějak tlačit. Ale pak to dal mě. Mě trochu znervóznil Letáček tím, že se ani nehnul, naštěstí jsem nezazmatkoval. To by mi ještě chybělo, nedat penaltu.

V minulém domácím utkání Letáček penaltu chytil. Viděl jsi to?

Přiznám se, že jsem to neviděl. Maximálně jsem se soustředil na sebe. Věděl jsem, že to byl důležitý moment, protože to byla příležitost, jak odskočit Baníku na 2:0. Hrát 1:0 s neproměněnou penaltou, to je obrovský rozdíl. Jsem rád, že jsem to dal a pomohl týmu.

Několikrát vás podržel i brankář Macík.

My víme, že je to skvělý gólman, já jsem o něm přesvědčený. Jsem rád, že se mu dnes zápas takhle vydařil, doufám, že se mu bude dařit i dál.

Další články