• A-tým - ohlas

Macík: Prohra nás hodně mrzí. Musíme se během pauzy dobře připravit na Pardubice

  • 16. 3. 2024

Brankář Matúš Macík byl v utkání proti Mladé Boleslavi hodně vidět. Za stavu 1:1, když Sigma hrála v početní nevýhodě, lapil v 66. minutě penaltu. O deset minut později ale už musel tahat míč ze sítě. „Míč jsem viděl, ale terén byl těžký. Byla to hlína a písek, těžce se na tom odráželo,“ litoval slovenský gólman.

Jak jsi viděl situaci, která vedla k penaltě proti vám?

Ještě jsem se na to zpětně nedíval, teprve to musím zhlédnout. Nemůžu si v této chvíli přesně vybavit ten zákrok. Vím, že jsem do něj šel, nevím, v jaké pozici přesně byl míč, zda byl úplně mimo hru, či nikoliv. Jak jsem řekl, musím se na to podívat. Na druhou stranu, pokud se rozhodčí jde podívat k videu, zda šlo o zákrok na penaltu, tak asi není o čem diskutovat.

U rozhodujícího gólu Johna to vypadalo, že jsi moc u levé tyče. Bylo to tím, že jsi měl špatný výhled?

Já jsem ten míč hledal. Přede mnou byli prakticky všichni hráči, každý se k míči chtěl dostat, případně ho odkopnout. Já ho vůbec neviděl, až poté jsem ho našel. Není to ale tak, že bych byl ve špatném postavení. V malém vápnu ale prakticky nenajdete kousek zelené trávy, byla tam samá hlína a písek. Ve chvíli, kdy jsem chtěl zabrat, a jít po míči, tak jsem udělal snad půlmetrovou díru do země, ale nebyl jsem schopen se pořádně odrazit. Myslím si, že v tomhle byl ten největší problém. Z toho terénu se prakticky nedalo odrazit.

Jak moc mrzí bodová ztráta? Po vyrovnání na 1:1 jste si možná věřili na víc, ne?

Mrzí to dost. Srovnali jsme na 1:1 v době, kdy jsme hráli v početní nevýhodě. Pak jsme navíc přečkali penaltu soupeře, mužstvo to nakoplo. Na to, že nás bylo na hřišti o jednoho méně, tak jsme hráli slušně, drželi jsme míč, mohli jsme si vypracovat i nějaké šance. Bohužel jsme pak inkasovali gól. Mrzí nás to hodně.

Co chybělo k tomu, aby ses v závěru zapsal do střelecké listiny?

Dost. Křičel na mě ještě Beny, ale já bych na ten míč stejně nedosáhl. Bohužel. Kdybychom v nastavení vyrovnali, tak by byla velká euforie. Takto odcházíme bez bodu, teď se musím dobře připravit na další zápas. Je reprezentační přestávka, musíme dobře potrénovat, čeká nás doma důležitý zápas, který musíme jednoznačně zvládnout za tři body.

Další články