• Mládež

Patnáctka porazila Jihlavu 2:1, vysoká výhra kategorie U12 v Kroměříži

  • 8. 5. 2024

Starší žáci ve svých posledních utkáních hostili v Řepčíně týmy Jihlavy. Patnáctka soupeře z Vysočiny porazila 2:1, naopak čtrnáctka prohrála 2:6. Mladší žáci hráli v Kroměříži. Vysokou výhru 9:1 vybojovala U12, třináctka prohrála 1:3.

Starší žáci (U15)

Patnáctka v neděli hostila Jihlavu a už v 5. minutě gólem Adama Kubeše Vedla. Její náskok po změně stran navýšil Adam Kuneta. Hosté z Vysočiny sice v závěru penaltou, kterou proměnil Tichánek, snížili, Hanáci si ale vítězství už vzít nenechali.

Hodnocení trenéra Davida Čecha:

Do utkání s velmi kvalitním soupeřem z Jihlavy jsme chtěli přenést nové taktické věci z tréninku. Vycházeli jsme ze středního bloku, dobře bránili a získávalimíče. Z většího počtu situací se nám, ale podařilo vstřelit jen jeden gól. Ve druhém poločase jsme kontrolovali hru až do 65.minuty, kde jsme po faulu a vyloučení šli do deseti a zároveň soupeř snížil po nařízené penaltě. I přes to, že jsme v utkání několikrát zbytečně hrubě chybovali musím kluky pochválit za předvedený výkon zejména pak za velmi dobrou defenzivu, kdy jsme i s trochou štěstí dovedli zápas do vítězného konce.“

SK Sigma Olomouc U15 – FC Vysočina Jihlava U15 2:1 (1:0)

Branky: 5. Kubeš, 58. Kuneta – 65. Tichánek (pen.)

Rozhodčí: Habermann – Kolařík, Sup. ŽK: Klanica – Hink, Moravec. ČK: 65. Klanica. Diváků: 68.

Sigma: Spala – Škop, Petr, Klanica, Vrablic – Vybíral, Bratič (64. Wencl), Molík (78. Oulehla) – Marek, Kubeš, Filo (52. Kuneta). Trenér: David Čech.


Starší žáci (U14)

Kategorii U14 zápas proti Vysočině vůbec nevyšel a už po první půli po brankách Březiny, Kaplana a Slámy prohrávala v Řepčíně 0:3. Po změně stran Jihlava přidala další tři branky, za Hanáky mírnili prohru Jakub Nádeníček a Lukáš Kobylík. Sigma U14 prohrála 2:6.

SK Sigma Olomouc U14 – FC Vysočina Jihlava U14 2:6 (0:3)

Branky: 57. Nádeníček, 79. Kobylík – 5. a 50. Březina, 13. Kaplan, 36. Sláma, 56. Ritter, 68. Jarčok.

Rozhodčí: Kolařík – Sup, Habermann. ŽK: Rak. Diváků: 45.

Sigma: Šléška – Uhřík, Vejvoda, Zavíral, Nádeníček, Novosad, Rak, Kobylík, Žižka, Všetýček, Grossmann. Na střídání: Vondrus – Bielikh, Fojtách. Trenér: Tomáš Bilík.


Mladší žáci (U13)

Kategorie U13 hrála v Kroměříži a už od 5. minuty vedla, když se prosadil Damian Hincu. V první půli už ale žádný gól nepadl a po změně stran Kroměříž třemi brankami vývoj duelu otočila. Sigma prohrála 1:3.

Hodnocení trenéra Martina Banovce:

I když byl úvod týdne pro kluky náročný díky výběrovému kempu do RFA, přesto to neměl být problém vzhledem k tomuto utkání. Přidali se však do toho nemoci a zranění a na zápas jsme odcestovali se dvěma hráči na střídání, což se ukázalo jako zlomový moment. Do zápasu jsme však vstoupili velmi aktivně, kdy jsme po dobře získaném míči na polovině hřiště šli již v páté minutě do vedení 1:0. Následovala pasáž hry, kdy se míč pohyboval spíše ve středu hřiště od vápna k vápnu, bez větších gólových šancí nebo ohrožení brány soupeře. Ke konci prvního poločasu převzal otěže utkání soupeř, což vedlo k několika ohrožením naší brány. Ale i tak skončil první poločas 1:0 pro nás.

Do druhého poločasu jsme vstoupili velmi podobně jako do prvního, kdy hned po naší rozehrávce následovalo ohrožení soupeřovy brány. Postupně se síly vyrovnaly, ale od 60. minuty začala Kroměříž zápas kontrolovat. Což bylo odměněno i jejich gólem na 1:1. Tlak ze strany Kroměříže pokračoval. Docházely nám síly především ve středu hřiště, kde nás soupeř nejvíce přehrával, což vyvrcholilo i v gól na 2:1 pro domácí po jejich rozehrávce od brány. Nakonec soupeř vstřelil ještě jeden gól po přímém kopu.“

SK Hanácká Slavia Kroměříž U13 – SK Sigma Olomouc U13 3:1 (0:1)

Branky: 58. Majerčák, 70. Novák, 81. Židlík – 5. Hincu.

Rozhodčí: Hebnar. ŽK: bez karet. Diváků: 30.

Sigma: Žák, Opluštil – Hradílek, Podivinský, Pattarello, Hincu, Chmelař, Krampl, Šimoník, Škurek, Hubník, Freisner, Navrátil, Kelnar, Hynek, Lakomý, Kováč, Vinklárek. Trenér: Martin Banovec.


Mladší žáci (U12)

Dvanáctka v Kroměříži zvítězila vysoko 9:1. Zápas byl od úvodních minut na jednu bránu. Už po pěti minutách šli olomoučtí žáci do vedení po vlastním gólu jednoho z domácích. Do přestávky přidali ještě dva a vedli 3:0. Po změně stran se střelci Sigmy prosadili šestkrát, radost z vysoké výhry jim trochu zkazil snad jen inkasovaný gól v samotném závěru.

Hodnocení trenéra Jakuba Zatloukala:

Velice slabý soupeř, který se snažil jen bránit a hrát na brejky na vysoké útočníky. My s tím měli od začátku problém, protože jsme si mysleli, že to půjde samo, a hlavně jsme pomalu pracovali s míčem. Následně jsme zvyšovali tempo a zápas byl na jednu branku.“

SK Hanácká Slavia Kroměříž U12 – SK Sigma Olomouc U12 1:9 (0:3)

Branky: 73. Cigánek – 13., 48. a 74. Petrů, 5. Pospíšilík (vl.), 32. Luňák, 52. Polcr, 54. Foretník, 56. Plánička, 68. Novosad.

Rozhodčí: Slováček. ŽK: bez karet. Diváků: 30.

Sigma: Zbořil – Plánička, Foretník, Nepožitek, Baláš, Polcr, Alka, Novosad, Luňák, Kaczmarczyk, Petrů, Kocián, Špalek, Širůček, Crhák. Trenér: Jakub Zatloukal.

Další články