• Mládež

Starší žáci brali tři body proti Jihlavě. U12 porazila Kuřim

  • 25. 3. 2024

Ve víkendových zápasech hrály žákovské výběry Sigmy proti vrstevníkům z Jihlavy a Kuřim. Starší žáci hostili v Řepčíně Jihlavu a tři body vybojovaly obě kategorie. Plný bodový zisk z Kuřimi si v neděli přivezl tým U12.

Starší žáci (U15)

Patnáctka chtěla Jihlavě vrátit vysokou prohru 1:5, kterou na Vysočině utrpěla na konci září. V sobotním utkání v Řepčíně se jí odveta povedla dokonale. Už v první půli si svěřenci trenéra Davida Čecha vytvořili tříbrankový náskok, který po změně stran postupně navyšovali. Dvakrát se do střelecké listiny zapsal Jakub Molík. Sigma zvítězila 7:1 a v tabulce žákovské ligy je druhá s pětibodovým náskokem na Jihlavu, která má zápas k dobru.

Hodnocení trenéra Davida Čecha:

Zápas o druhé místo v tabulce nás motivoval. Navíc jsme chtěli Jihlavě oplatit podzimní nevydařené utkání. Do zápasu jsme šli s cílem vysoko napadat soupeřovu rozehrávku a zároveň si hlídat případné rychlé brejky. V poločase jsme vedli 3:0. Po oživení, které přinesli střídající hráči, jsme skóre navýšili dalšími brankami. Před delší herní pauzou, kdy nás další utkání čeká až s vedoucí Zbrojovkou Brno, jsme si dali dostatečnou motivaci k další práci.

SK Sigma Olomouc U15 – FC Vysočina Jihlava U15 7:1 (3:0)

Branky Sigmy: 12. a 50. Molík, 15. Klanica, 34. Marek, 53. Bratič, 55. Filo, 62. Botek.

Rozhodčí: Brázdil – Slota, Pospíšil. ŽK: bez karet. Diváků: 60.

Sigma: Spala – Škop (56. Vrablic), Petr, Oulehla, Klanica (56. Wencl) – Vybíral (56. Pospíšil), Botek, Molík (51. Kristek) – Marek, Kubes (51. Bratič), Filo (56. Kuneta). Trenér: David Čech.


Starší žáci (U14)

Po patnáctce vyzvala Jihlavu také kategorie U14. Úvod zápasu byl v režii hráčů z Vysočiny, kteří ale svůj tlak neproměnili ve vedoucí gól. Brankou Nádeníčka se Hanáci dostali ve 20. minutě do vedení, do přestávky ho navýšil Žižka. Ten se trefil i krátce po změně stran, do střelecké listiny se v 59. minutě zapsal i Rak. Čtrnáctka zvítězila nad Jihlavou 4:0, v tabulce zůstala pátá.

Hodnocení trenéra Tomáše Bilíka:

Velice těžké utkání s kvalitním soupeřem, které skončilo naší výhrou. Úvod zápasu patřil jednoznačně hostům, nestíhali jsme nabírat aktivní hráče soupeře a mohli jsme brzo prohrávat. Postupně jsme se dostávali do utkání, a i přes neproměněnou penaltu jsme se šli ve 20. minutě do vedení, které jsme do poločasu ještě navýšili. I tak jsme do druhé půle museli některé věci změnit, protože nás soupeř, hlavně ve středu hřiště, přehrával. To se nám podařilo, a navíc jsme hned v úvodu šli do tříbrankového vedení. Celkově jsme už druhou půli působili lépe, než soupeř a byli i nebezpeční. Konečná výhra 4:0 je pro nás obrovsky cenná. Poprvé jsme udrželi čisté konto, navíc dokázali v půli zareagovat na hru soupeře a tím uhájil domácí vítězství.“

SK Sigma Olomouc U14 – FC Vysočina Jihlava U14 4:0 (2:0)

Branky Sigmy: 32. a 43. Žižka, 20. Nádeníček, 59. Rak.

Rozhodčí: Slota – Brázdil, Pospíšil. ŽK: bez karet. Diváků: 40.

Sigma: Vondrus – Capka, Nádeníček, Vejvoda, Žižka, Novosad, Rak, Kobylík, Uhřík, Grossmann, Kubín. Střídali: Šléška – Fojtách, Uhlík, Matonoha. Trenér: Tomáš Bilík.


Mladší žáci (U13)

Mladší žáci se v neděli představili v Kuřimi. V utkání kategorií U13 se domácí dostali už v 5. minutě do vedení, které následně ještě navýšili. Dvěma góly, které vstřelil Hincu, se ale Sigmě podařilo do přestávky srovnat krok na poločasových 2:2. Dalších sedm branek padlo po změně stran, pětkrát se však do sítě Hanáků trefili hráči Kuřimi. Sigma U13 prohrála 4:7.

Hodnocení trenéra Martina Banovce:

Návrat na formát 8+1 nebyl pro nás úspěšný z několika hledisek. Soupeř moc dobře věděl, proč takto chce hrát. Byli jsme dobří pouze v druhé části prvního poločasu, kde jsme srovnali skóre z 0:2 a měli i další šance. Tam jsme soupeře tlačili a škoda, že jsme ještě nepřidali další gól. Určitě by nám to na klidu pomohlo. Druhý poločas byl vyrovnaný, pak bohužel rozhodly 3 slepené góly soupeře. Je potřeba se poučit z tohoto utkání. Měli jsme velkou chybovost, neporadili jsme si s bojovným soupeřem, a hlavně jsme více řešili pana rozhodčího, než náš výkon.“

FC Kuřim U13 – SK Sigma Olomouc U13 7:4 (2:2)

Branky Sigmy: 33. a 38. Hincu, 70. Pattarello, 78. Hradílek.

Rozhodčí: Stuchlík. ŽK: Hincu, Navrátil. Diváků: 50.

Sigma: Žák – Hradílek, Hubník, Vinklárek, Pattarello, Hincu, Chmelař, Krampl, Šimoník, Škurek, Kováč, Opluštil, Navrátil, Friesner, Kelnar, Symerský, Hynek. Trenér: Martin Banovec.


Mladší žáci (U12)

Tři body si naopak z Kuřimi odvezla kategorie U12. V první půli si vypracovala tříbrankový náskok v rozmezí 26. a 34. minuty, kdy se trefili Hradil, Vacula a Petrů. 0:3 byl i poločasový výsledek. Po změně stran se prosadili Heger a Plánička, dvakrát se trefili i domácí hráči a Sigma U12 tak zvítězila nad Kuřimí 5:2.

Hodnocení trenéra Jakuba Zatloukala:

Od začátku musím kluky pochválit. Věděli jsme, ze nás nečeká nic lehkého. Nepříjemný soupeř a hlavně terén. Kluky jsem na tyto věci upozorňoval. Kluci si však sami určili cíle do zápasu a maximálně jsme se toho drželi a vše plnili, jak měli.“

FC Kuřim U12 – SK Sigma Olomouc U12 2:5 (0:3)

Branky Sigmy: 26. Hradil, 29. Vacula, 34. Petrů, 55. Heger, 60. Plánička.

Rozhodčí: Stuchlík. ŽK: bez karet. Diváků: 60.

Sigma: Zbořil – Plánička, Hradil, Foretník, Nepožitek, Kaczmarczyk, Baláš, Polcr, Petrů, Kocián, Vacula, Heger. Trenér: Jakub Zatloukal.

Další články