• A-tým - ohlas

Breite po prohře s Pardubicemi: Musíme sklopit hlavy a makat

  • 30. 3. 2024

Sigma nezvládla zápas s Pardubicemi 0:2 a její jarní trápení pokračuje. „Momentálně nám nejde vůbec nic. To není jen posledních pár zápasů. To je celé jaro,“ řekl kapitán Sigmy. „Musíme sklopit hlavy a začít makat,“ dodal.

Trenér Saňák říkal, že vám nevyšel záměr, s kterým jste do zápasu šli. Jak jsi to viděl ze hřiště?

Musím s ním souhlasit. Pardubice byly běhavější, měly odražené míče a to byla alfa a omega celého zápasu.

Mrzí vás porážka, když to bylo kvůli takovému gólu, jako byl ten první? Co na to říkáš?

Chyby k fotbalu patří, kdyby nebyly, tak zápasy končí 0:0. Jestli někdo udělá chybu, tak na hřišti je jedenáct hráčů, dalších šest na střídání. Od toho jsme tým, abychom s tím dokázali něco udělat. Viz moje dvě šance. Kdybych aspoň jednu proměnil, tak jsme mohli jít do kabiny za stavu 1:1. Mohlo to být jiné.

Kterou si vyčítáš víc?

Obě. Úplně jednoznačně. Pokaždé jsem to blbě trefil. Myslím si, že kdybych to uklidil k tyči, tak by na to gólman nedosáhl, ale blbě jsem to trefil, obě šly do středu brány.

Jak dopadá na tým současná napjatá atmosféra kolem Sigmy?

Je to nepříjemné, jednoznačně. Na druhou stranu, našimi výsledky a výkony tomu nepomáháme.

Co potřebujete změnit do dalších zápasů?

Já myslím, že všechno. Momentálně nám nejde vůbec nic. To není jen posledních pár zápasů. To je celé jaro.

Ty jsi něco křičel směrem do útoku. Co to bylo?

Mě přijde, že v některých situacích jsme pohodlní. Nevím, jak bych to nazval. Teď jsme ve fázi, kdy ani nevím, jestli je to dobře, nebo špatně.

Jak moc komplikuje tato porážka boj o šestku. Nemusíte si dávat spíše pozor, abyste nespadli do bojů o záchranu a měli klid?

Klid… To je těžké slovo teď momentálně. Nemůžeme říct, že tady něco zabalíme. Máme další čtyři zápasy, z toho dva hrajeme proti Spartě a Slavii, nečeká nás nic jednoduchého. Teď jedeme do Zlína, před námi je pěkná šichta.

Můžeš poodkrýt vaše role v záloze? Bylo vás tam pět středních záložníků.

My jsme se na Pardubice připravovali tak, že když jsme koukali na videa z jejich zápasů, tak měli čtyři až pět hráčů ve středu pole. Tím jsme to chtěli vyrovnat. Alfa a omega ale byly odražené balóny, které jsme neměli.

Děkovačka dnes nebyla úplně příjemná. Co se vám honilo hlavou?

Je to nepříjemné, to samozřejmě. Fanoušci mají v momentální situaci na určité věci právo. Neříkám, že je to v pořádku, ale nemůžeme se jim divit. Jediné, co pro to můžeme udělat, je, že sklopíme hlavy a začneme makat. Myslím, že víc pro to udělat nemůžeme. Musíme to udělat. Musíme se od toho odrazit.

Byla reprezentační přestávka. Na čem jste nejvíce zapracovali a co se povedlo?

To je těžké říkat, myslím, že nám nikdo věřit nebude, ale tréninkový proces byl skvělý. Když ale nezvládnete vrchol tohoto čtrnáctidenního bloku, tak si můžeme říkat, co chceme, ale pro lidi to stejně nebude vypadat dobře. Zase se musím vrátit k tomu, že je to jen o nás a o nikom jiném.

Matúš měl čtyři velmi dobré zákroky. Je v tomhle momentálně v tomhle silný?

Já se vrátím k tomu, co jsem řekl na začátku. Kdybych já proměnil aspoň jednu šanci a on chytl ty tři, čtyři góly, tak si myslím, že by to vypadalo jinak, než jak to vypadá teď. Dnes chybu udělal Máca, příště ji může udělat někdo jiný. Je nás tady dvacet, pětadvacet, musíme si pomoct vzájemně a neházet to jeden na druhého. To by bylo ještě horší

Další články