• Mládež

Devatenáctka na Slavii remizovala. Sedmnáctka zahodila šance a prohrála

  • 31. 3. 2024

Dorostenci Sigmy Olomouc hráli další jarní kolo celostátní soutěže. Starší tým devatenáctky hrál v Horních Počernicích se Slavií 1:1, trefil se Kevin Huňa. Sedmnáctka prohrávala po poločase 0:2 a poté, co neproměnila šance ve druhé části, přidala Slavie třetí branku.

Devatenáctka hrála v Praze pod vedením Augustina Chromého, který posílil realizační tým. V těžkém utkání na Slavii Hanáci přestáli úvodní tlak domácího týmu. Slavia měla možnosti na skórování, dostávala se za obranu hostí, Sigma ustála, sama měla nadějné šance po střelách Proniuka, Huni či Nguyena, ale i Slavia dokázala přežít tyto šance bez inkasované branky. Jediný gól první půle dali domácí. Po standardní situaci se ve 22. minutě prosadil Pikolon.

Ve druhé části utkání se hra srovnala, Sigma si po hodině začala vytvářet šance a v 68. minutě dokázala vyrovnat. Kevin Huňa protečoval centr Šimona Jalovičora do branky Slavie. Pro Sigmu to byla vzpruha, hra se poté přelévala nahoru-dolů, oba celky chtěly strhnout zápas na svoji stranu. Sigmě se situace zkomplikovala v 80. minutě, kdy byl po druhé žluté kartě vyloučen Andrej Nguyen a v závěru už bránila bod, který se podařilo vybojovat.


Hodnocení trenéra Augustina Chromého:

Pro nás je to velmi důležitý bod v naší situaci. Je to pro kluky určitě povzbuzení. Na hřišti odjezdili a odevzdali všechno. Slavia má v kádru reprezentanty stažené z celé republiky, ale kluci si sáhli na dno, odmakali to a vybojovali bod. Teď ho musíme potvrdit v domácích zápasech s Frýdkem-Místkem a Brnem.“


SK Slavia Praha U19 - SK Sigma Olomouc U19 1:1 (1:0)

Branky: 22. Pikolon – 68. Huňa.

Rozhodčí: Ulrych – Maiello, Wulkan. ŽK: Pikolon – Nguyen. ČK: 80. Nguyen. Diváků: 100.

Sigma: Čtvrtlík – A. Uriča, Pavlíček, Kubát, Macharáček – Jalovičor, Vaculík, Nguyen – Huňa, Proniuk, Györe. Trenér: Augustin Chromý.


Sedmnáctka nastoupila v Horních Počernicích bez zraněného Křiklavy a reprezentantů Riedla s Capkou, jen na lavičce začal Přibylka. Hned v úvodu duelu mohla jít Sigma do vedení, po zisku míče a centru do vápna hlavičkoval ve 4. minutě těsně vedle Vít Skopal. Slavia poté převzala otěže duelu a držela kombinací míč. Sigma se snažila obezřetně bránit, vykrývat prostory, čekat na brejky a případně udeřit ze standardky. Velkou šanci v úvodu však neproměnila a Slavia po půlhodině hry otevřela skóre, když se prosadila po akci z pravého křídla střelou z 11 metrů. Těsně před půlkou pak domácí skórovali ještě jednou a do kabin se šlo za stavu 2:0 pro Slavii.

Ve druhém poločase Sigma v úvodu domácí celek zatlačila, byla aktivnější a vytvořila si dobré možnosti. Daniel Sikora trefil svojí střelou tyč a poté šel míč ven z branky. Zařízení trefil také kapitán Jakub Pávek, který měl ještě jednu velmi dobrou šanci, ale nedal. Hanáci nedokázali skórovat, Slavia svoji další šanci proměnila a navýšila vedení na 3:0. V závěru už Sigma s výsledkem nic udělat nedokázala.


Hodnocení trenéra Michala Kováře:

Věděli jsme, že Slavie bude doma kombinovat, bude silná na míči. Chtěli jsme si pomoct standardkou, dobře bránit a vykrývat prostory, což se dařilo. Slavii jsme nepoustěli k finální přihrávce. Ale naši šanci jsme neproměnili a Slavia byla produktivní, dvakrát skórovala. Ve druhé půli jsme měli určitě na snížení a vstřelení kontaktní branky, ale ze tří obrovských šancí jsme ani jednou gól nedali, což rozhodlo o osudu zápasu. Slavia byla produktivní, my ne, výsledek vypadá krutě pro nás po tom průběhu, ale tak to někdy bývá.“


SK Slavia Praha U17- SK Sigma Olomouc U17 3:0 (2:0)

Branky: 36. Filippov, 44. Čížek, 90. Obdržálek.

Rozhodčí: Maiello – Ulrych, Wulkan.ŽK: Remeš (Olo). Diváků: 55.

Sigma: Ulenfeld – Bartošic, Pávek, Beran, Glos – Příkazský (77. Sandr), Andrle (77. Činčara) – Synevych (46. Příbylka) – Sikora (77. Luběna), Remeš, Skopal. Trenér: Michal Kovář.

Další články