• A-tým - ohlas

Vraštil: Když třikrát inkasujeme, tak můžeme bodovat těžko

  • 6. 4. 2024

Hanákům zápas ve Zlíně nevyšel a na Letné prohrávali už o tři branky. „Řekli jsme si, že se odrazíme od dobré defenzivy a nebudeme inkasovat. A dostali jsme tři góly,“ mrzelo obránce Lukáše Vraštila.

Ve Zlíně jste inkasovali tři góly. Není to moc?

Je to moc. To se těžko boduje, natož vyhrává. Navíc jsme jich mohli dostat víc, tohle je strašně špatně. Chtěli jsme vycházet z dobré defenzivy a hlavně neinkasovat. A dostaneme tři góly… Musíme jít dál.

Čemu přičítáš to, že obrana dnes tak chybovala?

Víc gólů jsme mohli dostat ve druhém poločase, kdy jsme se snažili s výsledkem něco udělat, snažili jsme se hrát a kombinovat, ale vždy přišla zbytečná ztráta a Zlín šel do brejku. Z nich hodně hrozili, Táda ještě něco chytil. Pramenilo to z toho.

Slončík vám dal dva góly. Je těžké ho bránit?

Je to šikovný hráč. U prvního gólu to udělal dobře, při druhém se dobře prosadil, taky dobře kopl trestňák… šikovný je.

Nakonec jste sahali ještě po bodu. Doufali jste, že by to ještě mohlo vyjít, nebo už bylo pozdě?

Samozřejmě jsme doufali. Dokud není závěrečný hvizd, tak se hraje. Po dvou gólech jsme měli ještě naději, že si bod odvezeme. Nějaký závar a situace kolem vápna jsme tam měli. Při troše štěstí jsme si nějakou šanci ještě mohli vytvořit a gól dát. Jsme ale v takové situaci, že by to byl asi zázrak, kdyby se nám to podařilo.

Hraje se vám lépe venku, než doma? Venku nejste tolik pod tlakem.

To bych neřekl. Každý zápas hrajeme o dost, víme, jaká je situace v tabulce a jaký máme los. Neřešíme, jestli hrajeme doma, nebo venku. To nehraje roli. A jestli je to venku klidnější? To ne… I sem přijeli naši fanoušci a podporovali nás, doma nás také podporují. Nevnímám to, že jsme měli doma nějaký tlak ze strany fanoušků, to vůbec ne. Včera nás přišli podpořit na trénink, dnes nás podporovali během zápasu. Vnímám to jen pozitivně.

Momentálně se vám nic nedaří? Jak z toho ven?

Nad tím přemýšlíme celé jaro. Děláme vše pro to, aby se to změnilo. Trénujeme naplno, do zápasu jdeme s tím, že to naplno odmakáme. Řekli jsme si, že budeme hrát tak, abychom nedostali gól a od toho se odpíchli. Říkali jsme si, že si nějakou šanci vytvoříme, v útoku máme šikovné kluky. Zhatíme to tím, že dostaneme tři góly… Musíme se odrazit od toho, že celý zápas odjezdíme. Za týden hrajeme znovu. Je to pořád dokola. Je třeba makat. Ničím jiným, než prací a odhodláním si s tím neporadíme.

Do prvního gólu to bylo dobré.

Myslím, že jo. Začátek jsme měli dobrý, vytvářeli jsme si nějaké šance, měli jsme jeden závar. Do gólu to bylo dobré. Oni nám z jedné situace utekli a dali gól. Konec první půle už tak dobrý nebyl. Bohužel jsme si nevytvořili v první půli žádnou šanci, ze které bychom dali gól.

Další články