• Mládež

Osmnáctka i šestnáctka deklasovaly Porubu

  • 25. 4. 2024

Týmy Sigmy do osmnácti a šestnácti let předehrávaly svoje duely 23. kola Moravskoslezské dorostenecké ligy proti Porubě už ve středu. Osmnáctka nadělila předposlednímu celku soutěže devět branek. Po dvou dali Kryštof Judas a Filip Oříšek. Šestnáctka hrála proti poslednímu družstvu ligy a dala mu 12 branek. Čtyři góly vsítil Tomáš Hilbert.

Osmnáctka hostila předposlední Porubu a byť se hrálo za deště, tak trávník v Řepčíně umožnil hrát domácím kombinačně. Sigma od začátku soupeře tlačila na jeho polovině, vytvářela si brankové příležitosti, ale první gól padl až asi z páté šance. V 10. minutě přišel centr z křídla do malého vápna, kde si jej našel Kryštof Judas a otevřel skóre. Stejný hráč o tři minuty později navýšil vedení Hanáků a po vlastenci Poruby po půlhodině hry to bylo už 3:0. Do poločasu ještě navýšil skóre Andrej Nguyen a Filip Oříšek.

Do druhé půle mohl trenér Kobylík prostřídat, ale Sigma na kvalitě neubrala, ba naopak, hráči ještě více kombinovali, několikrát Porubu rozebrali na součástky. Na 6:0 zvyšoval Jakub Michalík, sedmá branka padla po dlouhé kombinaci Sigmy, kdy zakončoval Sebastian Hottek. Osmou branku přidal Jáchym Foldyna a skóre 9:0 ustanovil svým druhým gólem v utkání kapitán Filip Oříšek. V dalším kole hraje Sigma U18 až další víkend 4. května od 10:30 ve Znojmě.

Hodnocení trenéra Petra Kobylíka:

V obou poločasech to byl z naší strany jednoznačný výkon. Soupeře jsme přehrávali kombinačně, ovládali jsme všechny parametry hry. Trefili jsme se až z několikáté šance, ale pak jsme pokračovali v dobrém výkonu a bylo jen otázkou, kolik to skončí. Mohli jsme díky poločasovému vedení 5:0 prostřídat kluky, kteří toho měli více, a naopak dát tam ty, co hráli méně. Mohli jsme si něco vyzkoušet, bylo vidět, že to kluky baví a jsem rád, že nepolevili za vysokého vedení. Ve druhé půli jsme se snažili ještě více kombinovat po zemi, pořád jsme hráli na sto procent, za což musím kluky pochválit. Velmi kvalitní byl opět trávník, i když pršelo, tak jsme mohli hrát po zemi a kombinovat. I soupeři si naše hřiště tady velmi pochvalují. Jsem rád, že kluci i vzali kritiku po minulém zápase, kdy nám druhý poločas nevyšel.Toho si velmi cením, že když si to řekneme, vezmou to, neuráží se, a naopak sami si to dokáží vyhodnotit a zabrat.“

SK Sigma Olomouc U18 – 1. FC Poruba U19 9:0 (5:0)

Branky: 10. a 13. Judas, 44. a 88. Oříšek, 28. Mladenov (vl.), 39. Nguyen, 50. Michalík, 65. Hottek, 67. Foldyna.

Rozhodčí: Ehrenberger – Brázdil, Bažant. ŽK: Mencarini (Poruba). Diváků: 50.

Sigma: Berka – Táborský (46. Michalík), Miler (46. Kolařík), Holec, Petráš – Oříšek, Vaculík, Drábek (62. Luběna), Nguyen (46. Škoda) – Judas (46. Hottek), Foldyna. Trenér: Petr Kobylík.


Šestnáctka hrála proti poslední Porubě a podobně jako starší spoluhráči bylo opět otázkou času, kdy začne skóre na straně ostravského celku narůstat. Opět zůstaly první šance nevyužity. První gól dal ve 24. minutě Radim Kaštyl, který dostal míč v pokutovém území po teči na jedenáctku a dorazil přesně. Pak dal během sedmi minut čistý hattrick Tomáš Hilbert, na 5:0 dával Marek Di Cuia a na poločasových 6:0 přidal už svůj čtvrtý gól Hilbert.

Ve druhé části Hanáci pokračovali v kanonádě. Po hodině hry dal svůj druhý gól Kaštyl, po něm se v 70. minutě po parádním sólu přes tři hráče prosadil Dominik Pazdera. V 73. minutě dal gól přímo z rohu kapitán Kryštof Skácel. V poslední desetiminutovce se ještě trefili Jiří Pšenica, Maxim Horák a druhý gól v utkání dal po parádní přihrávce Horáka také Marek Di Cuia a stanovil konečné skóre 12:0. V dalším kole hraje šestnáctka až další víkend 4. května od 12:45 ve Znojmě.

Hodnocení trenéra Tomáše Vasiljeva:

Soupeř byl dnes slabší, mají jen tři body. Oba poločasy jsme vyhráli 6:0, kluci makali až do konce, dohrávali věci, v poločase jsme si říkali, že nesmíme polevit. Soustředili jsme se i na koncovku, protože proti silným soupeřům tolik šancí nebudeme mívat. Povedl se nám pěkný výsledek, máme za sebou polovinu jara, nyní máme volný víkend. Můžeme se naladit na těžší soupeře Baník, Opavu a Prostějov. Věřím, že se nám povede i druhá polovina, a taky, že se nám uzdraví někteří kluci, protože jsme nebyli vždy kompletní.“

SK Sigma Olomouc U16 – 1. FC Poruba U17 12:0 (6:0).

Branky: 29., 34., 36. a 45. Hilbert, 24. a 59. Kaštyl, 38. a 88. Di Cuia, 70. Pazdera, 73. Skácel, 84. Pšenica, 87. Horák.

Rozhodčí: Brázdil – Ehrenberger, Bažant. ŽK: bez karet. Diváků: 50.

Sigma: Hruban – Sandr (62. Pazdera), Pavlištík, Vyroubal, Liďák (77. Chytil) – Skácel, Pšenica, Kaštyl (62. Horák) – Vaněk, Hilbert, Di Cuia. Trenér: Tomáš Vasiljev.

Další články