• Ženy

Mladé olomoucké fotbalistky se zúčastnily turnaje v Rohatci

  • 2. 5. 2024

Ve středu 1. května uskutečnil silně obsazený mezinárodní dívčí turnaji Pedro fotbal cup v Rohatci pro kategorie WU11 a WU13. Sigma měla nasadila své týmy do obou věkových kategorií. Mladé olomoucké fotbalistky se na turnaji rozhodně neztratily.

WU11

Kategorii WU11 ovládly hráčky Lokomotivy Horní Heršpice, které základní skupinou prošly bez zaváhání a bez inkasované branky. Ve finále pak zdolaly Baník Ostrava těsně 3:2. Sigmačky se umístily na šestém místě.

Výsledky Sigmy ve skupině:

Sigma – SK Brušperk 0:3

Sigma – SK Brunn7:1

Sigma – FK Senica3:2

Sigma – FK Inter Bratislava 1:4

Sigma – FC Baník Ostrava 1:1

Zápas o 5. místo:

Sigma – ŠK Slovan Bratislava 0:2

Hodnocení trenéra Lukáše Mrakavy:

Začátek byl velice opatrný, ale s postupem času začaly holky hrát konstruktivní fotbal a přišly výsledky. Předposlední zápas ve skupině jim utekl, ale v posledním se popraly proti Baníku, kde uhrály skvělou remízu. Nakonec v boji o páté místo děvčata nestačila na tým z Bratislavy. Nicméně skvělý turnaj, mnoho zážitků a hlavně fotbalových zkušeností.“

Sestava: Zemanová Bára, Zemanová Eliška, Juroková Nikola, Šlotířová Nella, Šlichtová Michaela, Pěnčíková Viktorie, Terrichová Kateřina, Augustinová Karolína, Augustinová Kristýna, Vyhlídalová Simona, Hodinová Eliška. Trenéři: Mrakava Lukáš, Štajgrová Alena.

WU13

Ve starší kategorii WU13 se celkovými vítězkami staly hráčky Slovanu Bratislava, které ve finále porazily svého městského rivala Inter 8:0 a za celý turnaj nedostaly ani gól. Sigmačky obsadily krásné čtvrté místo.

Výsledky Sigmy ve skupině:

Sigma – FK Dukla Praha 3:0

Sigma – 1.SK Prostějov 1:0

Sigma – FK Teplice 0:2

Sigma – ŠK Slovan Bratislava 0:4

Sigma – FC Baník Ostrava 1:0

Zápas o 3. místo:

Sigma – 1.SC Znojmo FK 0:1

Hodnocení trenéra Davida Vyroubala:

V utkání o 3. místo jsme prohráli smolným gólem 1:0 se Znojmem, kdy dráhu nakopnutého míče ovlivnil silný vítr. Jednalo se o jedinou "střelu" soupeřek na naši branku. Veškeré naše šance pak ale brankářka (následně oceněna jako nejlepší v turnaji) soupeře dokázala i se štěstím zneškodnit. Opět jsme se prezentovali poctivou hrou, v tomto ohledu nelze dívkám nic vytknout. A postupně snad i do zápasů přeneseme více fotbalovosti, kterou dovedou ukázat na trénincích, ale málo pak v zápasech, kde to často ubojujeme. Naše velké poděkování patří pořadatelům za perfektní organizaci celého turnaje a také rodičům, za celodenní podporu.“

Sestava: J. Dočekalová, A. Jandová (B), E. Jurníčková, M. Kutajová, E. Kauerová, A. Mutinová, T. Pekná, A. Šalamounová, T. Trnková, B. Vaculíková (C), B. Vychodilová a Z. Vyroubalová. Trenéři: David Vyroubal a Viktorie Navrátilová.

Další články