• Ostatní

Plšek chválil fans a užil si děkovačku

  • 18. 10. 2014

Záložník SK Sigma Olomouc Jakub Plšek (1993) v utkání proti Kolínu dvakrát skóroval. Proměnil dva pokutové kopy, každý jinému brankáři, každý na jinou stranu, k jiné tyčce. „Jsme rádi, že jsme to otočili, dokázali jsme se semknout, musíme v tom pokračovat,“ řekl Plšek. V této sezoně už proměnil pět pokutových kopů, celkem dal sedm branek a je na čele tabulky střelců.

První penaltu dal Plšek Pechatému k pravé tyčce, druhou Kubátovi k levé. „Oba gólmani reagovali docela brzy. A stihl jsem stočit nohu ještě na opačnou stranu, než skákali,“ řekl Jakub Plšek.

„První poločas to z naší strany byla úplná katastrofa. Vůbec jsme si nevyhověli na hřišti, neplnili to, co jsme si před zápasem řekli, všude jsme byli pozdě, prohrávali jsme souboje. Naštěstí dal Ordži na jedna jedna. Pak už to z nás spadlo a konečně jsme začali hrát my,“ podotkl Plšek. „V kabině byla bouřka, ale pak jsme začali hrát, ve druhé půlce jsme si na hřišti rozumněli a už to bylo dobré. Plnili jsme to, co jsme měli, byl tam větší pohyb,“ poznamenal.

Sigmě se první část zápasu nepovedla ideálně, prohrávala a musela dohánět. „Jsme rádi, že jsme to otočili, dokázali jsme se semknout, musíme v tom pokračovat,“ řekl Plšek.

Reportáž z utkání


Za týmem i za nepříznivého stavu stáli neustále fanoušci. „Je jich tam v kotli čím dál tím víc, účast tam s výhrami stoupá. Dneska byla i Argentina, takže to bylo úplně perfektní,“ řekl Plšek. Po utkání šel na stupínek a předzpívával děkovačku. „Užil jsem si to výborně. Měl jsem tuto sezonu už druhou, takže už jsem věděl, co mám řvát. Bylo to super, paráda, užil jsem si to,“ podotkl.

Další články