• Ostatní

Musíme zlepšit koncovku, říká trenér Michal Coufal

  • 11. 12. 2014

Tým SK Sigma Olomouc U 19 obsadil v podzimní části sezony 7. místo. Devatenáctka se celý podzim potýkala s poměrně neobvyklou marodkou, mnoho hráčů bylo zraněných. Například dvojice ofenzivních hráčů Štefan Danis a Jiří Schlimbach chyběla prakticky celou půlsezónu. „Když budeme zdraví, tak máme na čelní příčky tabulky,“ řekl trenér SK Sigma U 19 Michal Coufal.

Jak hodnotíte podzimní část sezony? Sedmé místo po podzimu, to není právě ideální.
No, mohlo to být lepší. Sílů našich soupeřů a hráčů ročníku šestadevadesát znám, takže jsem předpokládal, že bychom se měli pohybovat v první pětce. Ale vzhledem k neustálým potížím s marodkou, měli jsme pořád zraněné hráče, jsme v podstatě nehráli většinu podzimu v kompletním složení. To se podařilo až v závěru podzimu. Potom to bylo herně dobré, ale výsledkově ne, ty body nám chybějí. V mnoha zápasech jsme byli lepší, ale pouze jsme remizovali, to bylo v Plzni, na Slavii, nebo naposledy v Opavě. Tam vidím ztrátu bodů, protože jinak jsme paradoxně v listopadu na závěr podzimu měli dobrou formu, hráli jsme v podstatě kompletní. Ale kompletní jsme nehráli vůbec, vždycky nám chyběli minimálně dva hráči, ale byla i utkání, kdy jsme měli sedm absencí.

Nutno k těm absencím říct, že to bylo převážně po zraněních ze zápasů.
Byla tam zranění z utkání, Ambrozek proto chyběl měsíc a půl, to samé potom Bala, kratší absence z toho důvodu měli i další hráči. Z růstových věcí byli dlouhodobě mimo hru Dostál a Schlimbach, to samé Danis, ten může začít až na konci února.

Takže je na podzimu něco pozitivního?
Pozitiva byla herní růst Krayzla, Seibert hrál na pravém beku výborně, Látal měl výborné okamžiky, dostal se i do širšího výběru reprezentace, Ambrozek udělal velký skok ve srovnání s minulou sezónou.

K tomu ale třeba také i to, že útočník Yunis dal patnáct branek a je na čelních příčkách tabulky střelců.
Určitě ano. Rozstřílel se, i když také on měl tři týdny pauzu. Dával chytré góly, navíc je hodně soubojový.

Na podzim jste inkasovali jen čtyřiadvacet branek, to je druhá nejlepší defenziva v soutěži.
Je to klad, že alespoň defenzivní činnost funguje. V ofenzivě jsme si dokázali vypracovat dost šancí, ale tolik jsme jich nedali. Je to o tom, abychom zakončení a finální přihrávky ještě vypilovali. Na to se musíme v přípravě zaměřit.

A hlavně se v jarní části posunout v tabulce výš.
Jasně. Když budeme zdraví, tak na to máme. To jsme si ověřili v závěru podzimu, kdy jsme porazili Karvinou nebo bodovali na Slavii, kde nám neuznali regulérní branku. Ale o nějakých deset dvanáct bodů jsme přišli sami fatálními chybami v závěrech zápasů, naprosto zbytečně, přitom jsme v těch utkáních byli lepší. Jediný zápas, který nám uletěl, byl v podstatě doma se Spartou, to jsme prohráli nula tři. Jinak nás nepřehrával žádný soupeř.

Budou v týmu nějaké kádrové změny? Přesuny hráčů výš?
Nějaké změny budou, chystáme se i nějaké hráče zkoušet.

Kdy začínáte přípravu?
Přípravu začínáme 7. ledna. První tři dny budeme doma, potom jedeme na soustředění do Loučné k panu Strnadovi, kde máme již tradičně ideální podmínky. Bereme s sebou běžky, brusle, máme tam i tělocvičnu, máme domluvená dvě přípravná utkání. Chlapci budou mít soustředění náročné, ale zábavné.

Další články