• A-tým - ohlas

Trenér Saňák: Vyloučení Vodháněla byla moje chyba, měl jsem ho vystřídat

  • 16. 3. 2024

​Návrat v roli hlavního kouče do Mladé Boleslavi, kde v minulosti působil úspěšně u mládeže, trenérovi Sigmy Jiřímu Saňákovi zhořknul. Po porážce 1:2 litoval vyloučení Jana Vodháněla, které výrazně ovlivnilo druhý poločas. Část viny ale vzal na sebe. „Měl jsem ho vystřídat, byl přemotivovaný,“ řekl Saňák.

Sigma musela dotahovat hned od úvodu, protože už v osmé minutě otevřel skóre domácí Ladra.

„Nebyl jsem spokojený s prvním poločasem. Máme na víc, na lepší výkon. Myslím, že i přesto jsme tam měli šanci, ale my jsme ji nedali a Boleslav ano. Tím se ten zápas otevřel. My jsme ale byli daleko od hráčů, nebyli jsme kompaktní, jak jsme si představovali,“ uvedl Saňák. „Ve druhém poločase dalo ráz utkání, že jsme museli hrát 35 minut o deseti. Naopak jsem pak ale viděl obětavost, ochotu bojovat. Nakonec jsme se dostali do vyrovnání. Přežili jsme penaltu a už jsem si říkal, že by to mohlo jít s námi. Soupeř pak rozhodl střelou do protipohybu. Trpělivost a efektivita Boleslavi rozhodla,“ hodnotil kouč Sigmy.

U klíčové situace pro další vývoj zápasu, vyloučení Jana Vodháněla, vzal kus viny na sebe. „V první řadě řeknu, že to byla moje chyba, protože jsem ho měl vystřídat. Je odsud, trénoval jsem ho tady v mládeži a byl přemotivovaný. Vnitřně jsem doufal, že by mohl být tím jazýčkem na vahách, ale myslím, že jsem ho měl vystřídat, protože jsem tu jeho přemotivovanost cítil,“ prohlásil Saňák.

Vyjádřil se i ke dvěma pokutovým kopům. Z první penalty po faulu na Singhateha Sigma zásluhou Lukáše Juliše už v deseti vyrovnala na 1:1. Druhou pískl sudí Volek pro domácí po střetu brankáře Macíka se Suchým. Obě situace se poměrně dlouho zkoumaly a novináři verdikty označili za podivné.

„Na videu jsem to ještě neviděl. Minulý zápas to bylo to samé. Ano, bylo to dlouhé, říkali jsme si, co tam bylo nebo nebylo, nevěděli jsme. Ale o to nejde. Věřme aparátu, který to má na starosti, oni si to musejí vyhodnotit. Bylo na ty podivné penalty 1:1, stejně jako před týdnem. Já bych to rozhodovat nechtěl, stačí, když rozhoduji na tréninku. Vidíte i velké zápasy, balon jde do autu a oba hráči zvedají ruku a rozhodčí si musí vybrat. Určitě by bylo pro všechny jednodušší, kdyby to byly jasné penalty. Sudí mají svoji úlohu a já je respektuju,“ řekl Saňák.

Další články