• Mládež

Osmnáctka i šestnáctka zvládly vítězně duely se Zlínem

  • 24. 3. 2024

Týmy Sigma Olomouc U18 a U16 odehrály své třetí zápasy jarní části Moravskoslezské ligy dorostu. Osmnáctka zvítězila nad Zlínem 5:2, dvě branky dal David Drábek. Šestnáctka porazila stejně starý Zlín 2:1, rozhodující branku dal v 78. minutě Patrik Lakomý

Osmnáctka nadělila Ševcům pět branek

Osmnáctka hostila Zlín a od začátku ukazovala, kdo je v Řepčíně doma. V 10. minutě hodil Táborský dlouhý aut, Oříšek jej prodloužil na Martina Škodu a ten hlavou uklidil míč k tyčce – 1:0. Ve 26. minutě vedli domácí už o dvě branky. Na hranici pokutového území se uvolnil Václav Zahradníček a technickou střelou uklidil míč pod břevno. V samotném závěru půlky mohl ještě navýšit vedení Stryk, ale v dobré pozici přestřelil zlínskou branku.

Do druhé půle vstoupila Sigma raketově. Ihned po rozehrání šla dopředu a na 3:0 zvýšil David Drábek. Zlín našel rychlou odpověď, když chybu v rozehrávce potrestal ve 47. minutě útočník Chytil. Ze snížení se však hosté neradovali dlouho, v 52. minutě se po akci Oříška se Škodou prosadil v poločase střídající Jáchym Foldyna. O chvíli později splatil přihrávku do šance Foldyna Oříškovi, ten těsně minul. Po hodině hry kopal Zlín roh, Sigma však přímo z něj podnikla smrtící brejk, kdy Petráš posunul přes Škodu na Drábka a ten druhým gólem v utkání zvýšil už na 5:1.

Hosté se snažili zkorigovat výsledek, v 68. minutě vychytal Čtvrtlík hostujícího Štefana. Druhý gól dali ševci až v 81. minutě, když se z dorážky po přímáku trefil opět Chytil. V závěru ještě mohl skórovat střídající Hottek, brankář hostí už šestý gól nedostal. V dalším kole hraje osmnáctka v sobotu na hřišti Hlučína. V tabulce je Sigma U18 druhá, pět bodů za Opavou.


Hodnocení trenéra Petra Kobylíka:

První poločas jsme vyhráli 2:0, ale mohlo to být z naší strany ještě lepší, soupeř nám nechával dost prostoru pro kombinační hru, čehož jsme úplně nevyužívali. Byli jsme zbrklí a nebyli jsme vždy kvalitní na míči. Ve druhé půli rozhodl rychlý gól, už se to pak víceméně dohrávalo. Mrzí mě, že jsme dvakrát inkasovali. Po klucích chceme, aby se snažili věci řešit fotbalově, ale nemůže to být v prostorech, kdy z toho pak inkasujeme, což se stalo po chybě u prvního gólu hostí. Máme radost z výhry, ale pořád máme na čem pracovat.“


SK Sigma Olomouc U18 – FC Zlín U18 5:2 (2:0)

Branky: 46. a 64. Drábek, 10. Škoda, 26. Zahradníček, 52. Foldyna – 49. a 82. Chytil. Rozhodčí: Řezníček – Dorušák, Foukal. ŽK: Škoda (Olomouc). Diváků: 50.

Sestava: Čtvrtlík – Táborský (66. Synevych), Holec, Miler, Stryk (46. Petráš) – Ondřej (77. D. Lorenc) - Oříšek, Zahradníček, Drábek, Györe (46. Foldyna) – Škoda (66. Hottek). Trenér: Petr Kobylík.

Šestnáctka zvítězila 2:1

Šestnáctka vstoupila do utkání aktivně, dobře napadala a získávala míče. Na nějaké větší šance však dlouho nedošlo, protože se je nedařilo dobře dohrát, nebo byly naopak přehrané. Ale první půlhodinu měla Sigma tlak a držela soupeře na jeho půli. Pak se hra srovnala, přesto dokázala Olomouc do poločasu skórovat. Akci zahájil Marek Křiklava, který si seknul míč pod sebe a našel skórujícího Jiřího Pšenicu. Sigma tak vyhrála poločas 1:0.

Ve druhé části hry Sigma hlídala vedení, cíl byl neinkasovat a pojistit vedení. Ale šance na navýšení skóre se nepodařilo proměnit a Zlín v 58. minutě využil jedné ztráty míče a příliš otevřeného postavení Hanáků a srovnal na 1:1. Trenéři Sigmy Vasiljev s Kušnírem postupně prostřídali a noví hráči se přičinili opět o tlak a šance. Tu první ještě Lukáš Vaněk neproměnil, ale v 78. minutě se trefil pěkně z voleje další střídající hráč Patrik Lakomý a rozhodl o výhře Sigmy. V tabulce je Sigma druhá o bod za Baníkem, který má ale jeden zápas k dobru. V dalším kole hraje Sigma Olomouc U16 v sobotu na hřišti Hlučína.


Hodnocení trenéra Tomáše Vasiljeva:

Jsme samozřejmě rádi za vítězství, máme radost z toho, že kluci z lavičky vítězství pomohli, oživili to. V prvním poločase jsme zaslouženě vedli. I po vyrovnání Zlína jsme z kluků cítili, že chtějí vyhrát, nakonec jsme jednu z šancí dokázali proměnit. Výkon nebyl úplně ideální, pořád máme na čem pracovat.“


SK Sigma Olomouc U16 – FC Zlín U16 2:1 (1:0)

Branky: 43. Pšenica, 78. Lakomý – 58. Hlava.

Rozhodčí: Dorušák – Řezníček, Foukal. ŽK: bez ŽK. Diváků: 35.

Sestava: Hruban – Chytil, Bartošic, Vyroubal, Sandr (86. Pavlištík) – Skácel (76. Grepl), Pšenica (63. Lakomý), Kaštyl – Horák (63. Vaněk), Křiklava, Hilbert (86. Di Cuia). Trenér: Tomáš Vasiljev.

Další články